Разум над Безумието! Времената се менят, но когато сте поели ангажимент към себе си да водите здравословен и разумен начин на живот, трябва да се опитвате да си припомняте основните мотиви за решението си. Ние сме Ви приготвили тези ВЕЧНИ НАСОКИ, които никога не остаряват, не излизат от мода или губят актуалността си. Позволете ни да Ви помогнем да намерите баланса, да запазите фокуса си над важните неща в живота и да видите наличните перспективи за по-добро съществуване!

1. СПОРТ Когато спортуваме, отдаваме цялата си същност на самите нас. Само тогава сме освободени от всички ежедневни притеснения или казуси. Доказано в че кардио и упражненията с тежести или срещу силата на гравитацията спомагат за намаляване на стреса и увеличават производството на еднорфини (т.н. хормони на щастието). Опитайте с поне 30 мин. упражнения в повечето дни от седмицата и сами ще видите резултатите. Няма да как да намерите причина да искате да спрете с този начин на живот.

2. НАСПИВАЙТЕ СЕ Недостига на сън води до изпитване на трудности в изпълнението на ежедневните предизвикателства, пред които ни изправя живота. Повечето хора имат нужда от 7-8 часа сън за да се справят оптимално със задачите си.

3. ХРАНЕТЕ СЕ ДОБРЕ Няма нищо по-добро за тялото и ума ви от балансираното хранене. Така наречената диета, трябва да включва много пресни плодове и зеленчуци, протеини от крехки меса и пълнозърнести храни. Всички съставки в тези храни помагат за намаляване на стреса и поддържат стабилно ниво на кръвната захар. Не се плашете от комбинации като бавни въглехидрати, протеини и здравословни мазнини. Напротив, постарайте се да подбирате храните си така за да заредите и енергезирате организъма си.

4. ДОБРОТА Всички знаем че хората, които имат позитивни очаквания от живота са видимо по-спокойни и изпитват по-малко стрес. За начало, започнете и приключете деня си с изброяване на нещата в живота си, за които сте благодарни.

5. ИЗЖИВЕЙТЕ МОМЕНТА Понякога трябва да се примирим че някои неща са извън нашия контрол. Вместо да се притеснявате за това какво ще стане идната седмица, идния месец или другата година, фокусирайте се над вземане на решения, които ще ви насочат в правилната посока и приближат към крайната цел.

6. ОРГАНИЗАЦИЯ Въпреки че самия организационен процес може да ви донесе още повече стрес, доказано е че когато намалите значително безпорядъка около вас и знаете точно кое къде е, можете да се фокусирате само върху най-важните неща в живота.

7. МЕДИТАЦИЯ Доказано е че хората, които медитират или просто намират време да останат сами със себе имат по-голяма активност на ляво мозъчно полукълбо и по-малка дейност в амигдала, които се свързват главно с по-спокойни емоционални състояния. Затова и практикуването на стила йога, разходките на открито, спа терапиите или обикновените неща като ползване на ваната вкъщи са от голямо значение за вашия душевен мир.

8. КОГАТО ТРЯБВА, КАЖЕТЕ „НЕ” Избягвайте да се захващате с непосилни задачи. Не бива да се чувствате виновно, когато отказвате ненужни отговорности и задължения.

9. ВОДА Дехидратацията може да доведе до сериозни проблеми. Водата в организъма регулира температурата на тялото, спомага за усвояването на витамините и минералите, които поемаме с храната, пречиства токсините в черния дроб и бъбреците. 

10. ТЪРСЕТЕ ПОДКРЕПА винаги има такава. Хората, които имат здрави социални позиции, приятели и семейство се оплакват по-рядко от стреса защото се справят по-лесно с проблемите. Не се притеснявайте да поискате помощ или съвет от близките си, независимо дали ги считате за компетентни или не.

 

 

© 2FIT by Boevski - Информационен уебсайт. Всички права запазени.